افتتاحیه کنفرانس بین المللی گردشگری با محوریت استان اردبیل (پاییز 1400)


 

برگزاری مراسم افتتاحیه کنفرانس بین المللی گردشگری با محوریت استان اردبیل  در دانشگاه محقق اردبیلی
 
 

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، مهندس اکبر بهنامجو در مراسم افتتاحیه اولین کنفرانس گردشگری (مطالعه فرصت ها و چالش های توسعه گردشگری با محوریت استان اردبیل) در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان این مطلب افزود: از ۷۰۰ کیلومتر راه اصلی استان اردبیل تنها ۱۵۰ کیلومتر چهاربانده شده است و این روند مناسبی نیست و برای جذب مسافر باید برای رفع این چالش برنامه ریزی کنیم.
وی با بیان اینکه از امسال باید سالانه ۵۰ کیلومتر به راه های چهاربانده استان اردبیل اضافه شود، تصریح کرد: اعتبارات راه آهن اردبیل هم به طرق مختلف تامین شده است و طبق برنامه ریزی های انجام شده سال آینده به اتمام می رسد.
بهنامجو فصول پاییز و زمستان را مزیت نسبی برای گردشگری استان اردبیل برشمرد و ادامه داد: فصل زمستان می تواند به فرصت طلایی برای گردشگری استان اردبیل تبدیل شود اما فعلا این کار انجام نشده است.
رئیس شورای اداری استان اردبیل اضافه کرد: باید زیرساخت های گردشگری زمستانی در اردبیل تامین شود به همین دلیل در طرح زمستان بیدار اردبیل برنامه های متعددی در این زمینه انجام می دهیم که یکی از آنها افزایش پیست اسکی استان از یک پیست به ۴ پیست است.
وی با اشاره به اینکه در دنیا از آبگرم ها به شکل موجود در استان اردبیل استفاده نمی کنند، اضافه کرد: باید با جذب سرمایه گذاران و ایجاد امکانات مدت ماندگاری مسافران را افزایش داد.
استاندار اردبیل با بیان اینکه استان اردبیل از فقدان سرمایه گذاران خوب رنج می برد، ادامه داد: باید مشکلات سرمایه گذاران را رفع کنیم و در این مورد کارهای خوبی انجام شده است.
بهنامجو با بیان اینکه گردشگری یکی از محورهای اصلی توسعه استان اردبیل است، گفت: در زمینه تقویت گردشگری استان گام هایی برداشته شده است اما هنوز به ایده آل مدنظر نرسیده ایم.
استاندار اردبیل با اشاره به اینکه دانشگاه باید محور توسعه باشد، اظهار کرد: از منابع انسانی متخصص در دانشگاه ها باید برای توسعه استان استفاده شود، افزود: به همین منظور در آینده نشست مستمر با کارکنان دانشگاه ها را به میزبانی دانشگاه محقق اردبیلی و با همکاری ادارات برگزار می کنیم.

 

دکتر عزیز حبیبی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه اولین کنفرانس گردشگری (مطالعه فرصت ها و چالش های توسعه گردشگری با محوریت استان اردبیل) می تواند نقطه عطفی در بحث جذب گردشگران داخلی و خارجی باشد، گفت: نگاه علمی به صنعت گردشگری می تواند در ارتقای این صنعت موثر واقع شود.
وی اضافه کرد: با توجه به ظرفیت های گردشگری استان اردبیل در بخش های مختلف، صنعت گردشگری استان می تواند در تولید ناخالص داخلی استان تاثیرگذار باشد.
حبیبی با اشاره به اینکه دانشگاه محقق اردبیلی امسال وارد دهه پنجم فعالیت های خود شده است، ادامه داد: این دانشگاه به عنوان دانشگاه مادر استان هم اکنون حدود ۱۱ هزار نفر دانشجو و ۳۸۵ نفر عضو هیات علمی دارد.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی اضافه کرد: امسال ۶ کنفرانس بین المللی و ۲ کنفرانس ملی به میزبانی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شده یا برگزار خواهد شد.
وی افزود: در یک سال گذشته رشد علمی کشور ۸ درصد بوده است اما رشد علمی دانشگاه محقق اردبیلی ۵۰ درصد بوده است و این نشان از تلاش اعضای هیات علمی دانشگاه در حوزه علمی و پژوهشی است.
حبیبی با بیان اینکه افزایش ۱۵۰ درصدی مقالات انتشار یافته مشترک اعضای هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی با پژوهشگران خارجی را شاهد هستیم، ادامه داد: در یک سال گذشته ۱۴ هزار و ۵۰۰ متر مربع پروژه های عمرانی شروع کرده ایم.
دکتر محمد حسن زاده رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محقق اردبیلی و رئیس اولین کنفرانس گردشگری (مطالعه فرصت ها و چالش های توسعه گردشگری با محوریت استان اردبیل) گفت: تغییرات در دنیای کسب و کار با ورود فضای مجازی دچار تغییرات اساسی شده است.
وی با بیان اینکه شرکت هایی که قبلا در مراکز تجاری دنبال دفتر فیزیکی بودند، امروز به دنبال سایت معتبر برای برندسازی هستند، تصریح کرد: امروزه برترین شرکت ها، شرکت هایی هستند که در فضای مجازی فعالیت داشته و خدمات ارائه دهند.
حسن زاده اضافه کرد: در کسب و کارهای صنعت گردشگری، فضای مجازی نمی تواند جایگزین فضای حقیقی باشد.
رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محقق اردبیلی و رئیس اولین کنفرانس گردشگری (مطالعه فرصت ها و چالش های توسعه گردشگری با محوریت استان اردبیل) اظهار کرد: اردبیل ظرفیت های بالقوه گردشگری دارد اما هنوز به ایده آل مدنظر نرسیده ایم.
حسن زاده تصریح کرد: ساختار کنفرانس را به گونه ای تعریف کرده ایم که حالت کاربردی داشته باشد تا بتوانیم از آن استفاده کنیم.
لازم به ذکر است که در این کنفرانس دکتر احسان بولوت عضو هیات علمی دانشگاه اک دنیز ترکیه، دکتر محمد تقی رهنمایی عضو هیات علمی دانشگاه تهران و دکتر ضرغام عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهران سخنرانان کلیدی بودند.